Flyga med barn

En långflygning med barn kan få de flesta föräldrar att få kalla fötter även om målet med resan lockar aldrig så mycket. Saken är ju den att när man väl är framme och kan njuta av och upptäcka nya resmål så brukar det vara värt det. Många målar kanske upp scenarier med barn som gråter i timmar, kladdiga flygstolar och arga resenärer i stolen bredvid. Det behöver inte bli så, en del barn älskar att flyga och sitter gärna stilla i sin stol och tittar på en film. Bara ni ser till att planera noga och packa med saker som kan behövas för olika situationer som kan uppstå så kommer ni säkert att överleva flygresan både dit och hem och komma hem med fina minnen från semestern.

Packa smart

Börja med att planera packningen så att saker som kan behövas under flygresan hamnar i handbagaget. Är det ett lite större barn kan den få hjälpa till och packa en egen liten väska med lite leksaker, ritgrejer och pyssel. För små barn och bebisar är det så klart viktigt att få med alla saker som behövs för barnets skötsel. Allt ni behöver under resan som blöjor, välling, barnmat med mera behöver packas i handbagaget. Tänk på att ta höjd för eventuella förseningar. Packa inte bara med ett par blöjor för att du tycker att flygresan är så kort. Med flyg kan mycket oförutsett hända. Har ni otur åker ni på långa förseningar och då är det kanske inte alltid möjligt att komma åt varken incheckat bagage eller en butik. Ibland kan det hända att passagerare får vänta i flygplanet till exempel på att få en ledig startbana eller att något mekaniskt ska fixas.

Checka in

Checka in det ni inte behöver under resan. Till barnvagnen rekommenderas att förpacka den i ett särskilt skal som skyddar den under hanteringen. Den kommer att utsättas för ganska omild behandling så det kan var värt pengarna för att slippa att komma fram till en trasig vagn någonstans långt borta där det inte finns en ny att köpa eller låna. Det brukar bli lite plats över i vagnskalet där det kan passa att lägga ner blöjpaket och annat skrymmande.

Ladda ner

Om ni har tillgång till smartphones och surfplattor skulle vi rekommendera att ni laddar ner ordentligt med filmer till barnen. Har ni inte något abonnemang på någon streamingtjänst kan det rekommenderas och se till att det är en tjänst där det går att ladda ner en del innehåll för att kunna titta även offline. Det kommer absolut att vara värt det för det kan hålla barnen sysselsatta i många timmar. Ladda också ner några nya spelappar som barnen inte testat förut, då får de något nytt och kul att sysselsätta sig med.

Överraska

Även om barnet har fått packa sina egna väskor med roliga saker till resan så kan det vara bra att ha någon liten överraskning på lut att ta till när läget börjar bli kritiskt. Är det en mycket lång flygning kommer barnet att var ganska trött på att titta på film, spela, pyssla och rita efter ett tag. Då är det perfekt att ta fram en helt ny liten leksak eller pyssel som barnet kan få. Eller så tar ni och ser till att ni bokar in er på ett nattflyg så är chansen stor att barnen sover hela resan.

Olivia Skriven av: